Култура

Дата на публикуване: 22.02.2016 18:13


Културен календар на Oбщина  Кресна за 2018 година
                    Мили деца,
        Честит първи юни.
        Честит международен ден на детето!


        Растете щастливи и свободни и носете навсякъде с вас искрата на родолюбието и саможертвата на вашите горди деди, запалили бунта на Кресненско-разложкото въстание и отдали живота си за свободата на нашия прекрасен роден край.

        Бъдете дръзновени и постигайте с устрем цели си. Не се спирайте пред никакви трудности по вашия път напред и нагоре.

        Бъдете послушни и добри деца, които даряват с обич своите родители и близки, защото няма по-голяма награда за тях от вашите усмивки и вашето слънчево утре.

        Не забравяйте да помагате на вашите другарчета, които са изпаднали в беда или имат нужда от вашата помощ, защото подкрепата за слабите е най-висша човешка добродетел и ценност, която създава приятелства за цял живот.

        Ваш искрен приятел:
                                             Николай Георгиев
                                             Кмет на община Кресна 
/assets/kulura/1uni_2015.jpg

**********************************************************************************
 
Звезда от "Като две капки вода" ще журира ДФФ "Веселяче" в Кресна
/assets/kulura/EtienLevi.jpg

Голямата звезда на българската естрада, фронтмен на група "Трик" и участник в десетки музикални формати, конкурси и развлекателни шоу програми на водещите национални телевизии в България - доц. Етиен Леви, ще бъде почетен председател на деветия Детски фолклорен фестивал "Веселяче", който ще се проведе на 28.05.2016 г. (събота) в гр.Кресна.

Не трябваше дълго да убеждаваме Етиен да приеме, защото народните ритми и автентичният български фолклор са негова отколешна страст. Със своя огромен професионален, вокален и педагогически опит звездата от Music Idol 1, Music Idol 2, Dancing Stars 2, X Factor, "Музикална академия" и течащото в момента по НТВ шоу "Като две капки вода - Your Face Sounds Familiar" ще журира всички изпълнения на участниците във фестивала от самото начало в 9:00 ч. до края на програмата в 19:00 ч..

"С огромно удоволствие приемам и искам да заявя, че за мен е чест да бъда част от детския фолклорен фестивал в Кресна и така да подкрепя усилията на децата участници. Българският традиционен фолклор във всичките му форми е оставил траен отпечатък в моето творчество и израстването ми като музикант и музикален педагог. Ще бъде изключително интересно и вълнуващо за мен да наблюдавам изпълненията на децата и да отлича най-добрите от тях. Желая успех на всички индивидуални изпълнители и състави и бързам да добавя, че броя часовете до нашата среща..." - каза специално за организаторите на фестивала доц. Леви.

Изкушените от подробности за звезди могат да получат повече информация за Етиен Леви от неговата биографична справка в Уикипедия. Ние бързаме да добавим за феновете, че той ще пристигне в Кресна вечерта на 27.05.2016 г., ще спи в ..... и на другия ден ще поеме своите задължения на почетен председател на журито. За сега звездата не е поискала нищо по-специално от организаторите и вероятно ще остави изцяло на домакините изборът на кухня и заведение за хранене.

*******************************************************************************

/assets/kulura/Plakat_A3.jpg

*******************************************************************************

/assets/pics/MFG_Sinanica.jpg Ден преди провеждащия се за пета поредна година „Пролетен празник на животновъдството и земеделието - 2016” в гр.Кресна, на 15.04.2016 г. (петък), жителите и гостите на града ще имат удоволствието да се насладят на таланта и уменията на изпълнителите от самодейните хорове и състави в община Кресна и област Благоевград. Концертът е в подкрепа на първата национална хорова кампания "България пее" на Българския хоров съюз, която ще се проведе в различни населени места на страната в дните 15,16 и 17 април 2016 г. Кампанията на Българския хоров съюз има единствено идеални цели и не генерира печалба.

Участие в културната проява са заявили Детски хор при СОУ "Св. Паисий Хилендарски" гр. Кресна; Женски народен хор "Чинарите" с. Горна Брезница, община Кресна; Вокален ансамбъл "Езерец" гр. Благоевград и представителите на читалище "Култура 1932" в гр. Кресна: - Женски народен хор "Синаница", Мъжка фолклорна група "Синаница" и група за автентичен фолклор.

Концертът започва на 15.04.2016 г. (петък) от 17:00 часа на площад "Кресненско въстание" в гр. Кресна. Заповядайте да пеем и се веселим заедно!


 

Културен календар на община  Кресна за 2016 година

Потърсете в сайта

Анкета

1. Ползвали ли сте услугите на Центъра за административно обслужване и информация в Община Кресна?

Резултати:
Да :
38% Complete (success)
Не :
62% Complete (success)